Overslaan en naar de inhoud gaan

1e & peuterklas

Els Vermoesen

Leerkracht 1e kleuterklas Leerkracht Peuterklas

Welkom in de Nemo-klas!

In het Nemo-klasje zitten de peuters en de jongste kleutertjes.

Samen met onze klaspop Jules beleven we leuke dingen in ons klasje.

Al spelend gaan we op ontdekking in onze verschillende speelwerkplekken.

Er zijn vaste klassikale activiteiten waar taal een belangrijke focus is maar daarnaast krijgen de peuters en kleuters volop de kansen om zelfstandig of onder begeleiding van de juf op hun niveau met de verworven informatie aan de slag te gaan in de verschillende hoekjes door te experimenteren en te ontdekken.

We werken steeds rond bepaalde thema’s die dicht bij de belevingswereld liggen van de kleuters.

Ook de zelfredzaamheid krijgt hier een belangrijke plaats : zelfstandig de jas leren aan en uit doen, eigen boekentas leren openen en sluiten, zelfstandig de handen leren wassen, zindelijkheid en nog veel meer…

Twee maal per week gaan de kleuters turnen bij meester Tim in de turnzaal en tussendoor gaan we natuurlijk ook vaak bewegingsspelletjes doen zowel binnen als buiten.

We zetten ook in op gezonde voeding : als 10- uurtje eten we enkel fruit, als 3-uurtje mogen we ook een koekje eten en we drinken uitsluitend water. 

Wekelijks wordt er via het online-platform Gimme een verslagje geschreven en foto’s gepost van de voorbije week zodat jullie als ouders thuis kunnen meevolgen wat er reilt en zeilt in ons klasje.


Speelse groetjes,

 Juf Els en klaspop Jules