Overslaan en naar de inhoud gaan

2e kleuterklas

Yolien De Pauw

Leerkracht 2e kleuterklas

Welkom in de kreeftjesklas!

Welkom in de tweede kleuterklas bij Loeloe en juf Yolien. Loeloe is onze klaspop, ze is een meisje van 4 jaar en beleeft vele leuke avonturen samen met haar neefje Pompom die in de derde kleuterklas zit. Loeloe speelt mee in de hoeken, gaat mee turnen, gaat logeren bij de juf en bij de vriendjes uit de klas. Ze brengt ook boekjes mee met leuke verhalen. Haar vriendje Zoem, de bij, komt ook regelmatig eens langs en brengt ons een lettertje dat we nadien in zijn bijenhotel hangen.

In elk thema staan steeds enkele woordjes centraal waardoor we onze woordenschat elke week wat uitbreiden. Ook gaan we opbouwend werken aan onze cijfers en onze telvaardigheid.

In onze klas gaan we nog veel spelen en al spelend leren. We hebben verschillende hoeken zoals de bouwhoek en de poppenhoek, maar we hebben ook een werkhoek om te knutselen en te schrijven. We leren de dieren van ons klankenhuis kennen en elke week gaan we aan de slag met krullenbol. Krullenbol is een methode om het voorbereidend schrijven van onze kleuters te verbeteren. Deze methode volgen we in alle kleuterklassen.

Op regelmatige basis komt Brecht de beer eens langs in onze klas. Hij leert ons EHBO, zo leren we verbanden aanleggen, wat we moeten doen als we ons verbranden ,… tijdens de herfst brengt hij een boekje mee over giftige paddenstoelen, …

Met het oog op de gezondheid van onze kleuters eten wij elke ochtend uitsluitend een stukje fruit en we drinken water. Na de namiddag krijgen de kleuters nog de kans om een koekje te eten.

Twee maal per week gaan we turnen bij meester Tim. Voor deze turnlessen hebben we in de klas elk een mandje met onze turnpantoffels of sportschoenen in.

In onze gang zetten we onze laarzen, zodat we bij regenweer ook buiten kunnen spelen.

Wekelijks wordt er via het online-platform Gimme een verslagje geschreven en foto’s gepost van de voorbije week zodat jullie als ouders thuis kunnen meevolgen wat er reilt en zeilt in ons klasje .

Groetjes

 
Juf Yolien en Loeloe