Overslaan en naar de inhoud gaan

4e leerjaar

Jaël Vermoesen

Leerkracht 4e leerjaar

Welkom in de pinguïnklas!

Het vierde leerjaar is een heel spannend jaar vol nieuwe ontdekkingen. Ik neem je even mee…

Rekenen – De wiskanjers

We leren in de rekenlessen met onze meneer Wiskanjers heel wat boeiende zaken. We gaan rekenen tot 100 000, leren omgaan met breuken, kommagetallen, euro’s, tabellen en grafieken, gewichten,… En noem zo maar op! Thuis kunnen we altijd oefenen op ons persoonlijk scoodle play account. Dat is ook heel leuk om op een speelse manier toch bepaalde leerstof beter onder de knie te krijgen.

Taal/ spelling - Verrekijker

Ook gaan we heel goed werken aan onze taal. Taalwijs, begrijpend lezen, creatief schrijven, luisteren, spreken,… Noem maar op! Wij doen het allemaal met een lach op ons gezicht. 
In onze klas is er een leeshuisje waar we gezellig kunnen lezen. Er is een bankje om op te zitten maar ook een heleboel kussentjes en zelfs lampionnen om de sfeer helemaal fantastisch te maken. Ieder kind krijgt zijn vaste dag om tijdens het leeskwartier in het leeshuisje te zijn.
Natuurlijk mogen onze lessen spelling helemaal niet ontbreken waar we dit jaar weer een pak nieuwe woorden gaan leren kennen en schrijven.

Wereldoriëntatie – WOUW

In de wo-lessen maken we kennis met zeer verscheidene thema’s. We krijgen de kans om veel te ontdekken tijdens het opzoekingswerk met de IPad of het uitvoeren van proefjes. 

Muzische vorming

Dit jaar krijgen we weer een afwisseling van drama, muziek, beeld, beweging en media. Alle domeinen komen om de beurt aan bod. Tijdens de muzische vorming maken we ook kennis met Pistache. Hij leert ons al heel wat woordjes uitspreken zodat we volgend jaar Juf Leen kunnen verrassen met ons mondje vol Frans.

Tot binnenkort!

Juf Jaël