Overslaan en naar de inhoud gaan

3e leerjaar

Yasmin Vergult

Leerkracht 3e leerjaar

Welkom in de kwallenklas!

In het derde leerjaar is elk kind welkom en leer je een heleboel. 
Samen zorgen we voor een toffe en gezellige sfeer waar iedereen zich goed bij voelt, zodat leren zoveel leuker wordt.

Met de agenda ga je zelfstandiger aan de slag en leer je taken en lessen plannen. En natuurlijk zelf je boekentas maken.

Rekenen tot 1000, cijferen, driehoeken benoemen, vierhoeken tekenen, voorwerpen wegen en meten, … Je gaat actief aan de slag met veel doe- en meetlessen. Tafels en hoofdrekenen blijven belangrijk. De Wiskanjerheld leert ons hoe het moet!

Mooie zinnen maken, vlot lezen en netjes schrijven. Een spreekbeurt voor publiek. Dit jaar leer je met Verrekijker vele vaardigheden zoals spreken en luisteren versterken. Dankzij ons leesproject DENK! zetten we extra in op onze leestalenten, elke dag. Enkele thema’s die aan bod komen zijn o.a. gezond eten, herfst, water, … 

In de WO-lessen gaan we samen op ontdekking en geven we onze zintuigen de kost met thema’s als techniek, experimenteren met het weer, op verkenning in de moestuin … Wouw toont ons de weg!

Daarnaast werken we met een jaarthema op school waarbinnen de muzische vakken zoals beeld, muziek, drama en media aan bod komen.

Mediawijsheid en ict-vaardigheid zijn tegenwoordig een must. Ook hier word je als kind gestimuleerd, met enkele speelse opdrachten op een tablet of computer.

En dan vergeten we onze Pistache niet, die ons enkele Franse woorden en spelletjes leert. Superbe! Niet alleen voor de taalknobbels, maar op maat van elk kind.

En dat allemaal op een MOS-school, waar we graag een groen en veilig beleid voeren.

Tot gauw in het derde leerjaar!

Juf Yasmin